dinsdag 20 december 2011

Pokke weer!

Het was gisteren perfect fotoweer!
Fijn al die auto's die langzaam langsrijden omdat ze denken dat je de snelheid staat te controleren.

zaterdag 10 december 2011

Armand bij Occupy

Protestzanger Armand voelde zich vandaag absoluut niet te min om voor een handjevol publiek in een koude tent van Occupy Utrecht op te treden. Een prachtig intiem event met een paar fans die de meeste van zijn teksten uit het hoofd konden meezingen.

Armand leeft! Armand rocks! Te gek man, weetjewel.

Gelukkig mocht hij af en toe flink aan een joint hijsen.

donderdag 8 december 2011

Plastic Soep

Het kan lekker zijn je bij tijd en wijle even lekker te (laten) scrubben onder de douche. Een douchegel met harde korreltjes schuurt je huid, je wordt er lekker zacht van.
Als schuurmiddel kan je vanalles gebruiken. Fijngemalen hazel- of walnootschillen doen het bijvoorbeeld erg goed. Bamboe is ook heel fijn. Na het schuren spoel je het weg door het putje en vergaat het wel ergens in de waterzuivering.
Er zijn echter ook fabrikanten die het goedkoper vinden om iets niet-natuurlijks in hun gel te doen. Bijvoorbeeld plastic. Kleine plastic korreltjes.Op deze foto zie je die plastic korreltjes. Het is de hoeveelheid korreltjes die je met twee of drie keer lekker scubben gebruikt en vervolgens door het doucheputje je huis laat verlaten.
Plastic korreltjes vergaan niet in het riool.
Plastic korreltjes worden ten dele afgevangen bij de waterzuivering, de rest komt in het oppervlaktewater en uiteindelijk in de zee. Er drijft meer plastic in de zee. Heel veel meer. Kijk hier maar: Plasticsoup
Vissen denken dat al dat plastic wellicht iets eetbaars is en blijven er vervolgens mee in hun maag zitten. Bijvoorbeeld totdat ze worden opgegeten door een grotere vis, of vogel.
Plastic korreltjes worden gemaakt van aardolie. Daar kan je zinniger dingen mee doen dan scrubben, lijkt me.

Als er plastic korreltjes in je scrub zitten, staat op de ingredientenlijst: Polyethyleen.
Dus even opletten in de winkel en niet kopen.
OK?