dinsdag 29 november 2011

Occupy Rotterdam

Occupy Rotterdam bivakkeert tussen het beursgebouw en de koopgoot. Precies de juiste plek om tegen het kapitalisme te ageren.
Zaterdagmiddag komt een speciale occupy-Sinterklaas langs. Ben wel benieuwd naar het soort kadootjes dat er dan uitgedeeld wordt.

vrijdag 25 november 2011

Voor een paar dubbeltjes meer

Vandaag mocht ik voor Milieudefensie weer eens mijn favoriete fotomodelletjes fotograferen: Miss Piggy's. Ze waren bij een commissievergadering van de provincie Brabant waar het over megavarkensstallen ging. Milieudefensie wil niet dat die megastallen er komen.


Ik word altijd vrolijk van de Miss Piggy's. Ze hebben prachtige blonde krulletjes, een heerlijk snuitje en kleden zich stijlvol.

Een groter contrast met hun dierlijke origineel in de bio-industrie is bijna niet te vinden.


Ik was laatst bij een "gewone" varkensboer om echte Miss Piggy's in de stallen te fotograferen. Ga even rustig voor de computer zitten en bedenk,  je terwijl je naar de foto's hieronder kijkt,  hoe het leven van zo'n kiloknallerfokzeug er uit ziet.  
En als je morgen bij het vleesvak je winkelwagentje staat te vullen, denk dan nog even aan deze foto's. Bij de juiste supermarkt ligt er voor een paar dubbeltjes meer  een stukje vlees van dieren die het heel wat beter hebben gehad.

Het is heel makkelijk om de megastallen weg te krijgen.
Je kan heel hard "NEE" roepen. Of zoiets. Het helpt niet echt. Je kan ergens je handtekening zetten. Misschien helpt het indirect slechts een heel klein beetje.

Als niemand meer vlees uit dit soort stallen koopt verdwijnen ze als sneeuw voor de zon.

Voor een paar dubbeltjes meer.
Smakelijk eten

Voor een juiste beleving van deze experience is het raadzaam eenmaal op de foto's te klikken.

 .
dinsdag 15 november 2011

MistHet weerbericht van vanmorgen 15 nov: mistig weertje op het amsterdamse IJ.

dinsdag 1 november 2011

Teken tegen megastallen

Milieudefensie is hard aan het actievoeren tegen megastallen.
Vandaag lieten zij hondengoeroe Martin Gaus de eerste protestkaart tekenen. Hij zette niet alleen zijn handtekening, maar tekende ook daadwerkelijk een dierenplaatje. Dieren horen in de wei, buiten, vindt ook Gaus.
Als je als bekende nederlanders een actie officieel mag starten mag je ook wat zeggen. Hij zei, onder meer: je kan wel steeds de supermarkten en kiloknallers  de schuld geven dat ze zoveel te goedkoop vlees verkopen, maar als je echt wil dat de bio-industrie verdwijnt, dan moet je scharrelvlees kopen. Je moet elke keer dat je vlees koopt niet voor het goedkoopste lapje kiezen.
Zo, die zit. De consument heeft het voor het zeggen.
Martin Gaus werd vervolgens geknuffeld door wel twee miss Piggy's tegelijk. De bofkont.

Ga trouwens nu ook even tekenen en meebetalen aan een grote advertentie die Milieudefensie in de krant wil zetten op www.dierenindewei.nl

Deur

Doorgang van het ene zaaltje naar het andere in het van Abbemuseum te Eindhoven. Het wit rond de deur is een beetje weggedrukt.