donderdag 26 mei 2011

Meeting Point Amsterdam CS

Voor het centraal station van Amsterdam is een MeetingPoint gemaakt. Dat is wel handig in de wekelijks wijzigende situatie daar.

dinsdag 24 mei 2011

Parkeren in Arnhem

Het is een verheugende ontwikkeling dat het gat in de grond waar wij onze auto's in mogen stoppen als we gaan winkelen ofzo, af en toe prettig wordt vormgegeven. Het kan nogal eens een naargeestig gebeuren zijn, maar onder het ns-station van Arnhem is een parkeergaragearchitekt aan het werk geweest die van het trappenhuis meer heeft gemaakt dan alleen een schacht met trappen.

zaterdag 7 mei 2011

Document Amsterdam: Oud

Sinds enige tijd bestaat het multimediale digitale magazine Document Amsterdam.  Het wordt gemaakt door een wisselende groep fotografen met het doel een steeds dikker wordend magazine te maken waarin Amsterdam fotografisch wordt gedocumenteerd.

Sander Nieuwenhuys en Huub van der Put zijn de initiatiefnemers. Zij bepalen vier keer per jaar een thema waar alle fotografen die mee willen doen zich op één bepaalde dag op storten. De laatste keer was het thema Oud.

Vandaag staat een mooie reportage in Het Parool en is de website online. Klik hier om de website te bekijken.

Ik heb ook meegedaan. Je kan direct naar mijn pagina op de website, klik hier, maar bekijk vooral ook het werk van de andere fotografen.

De foto van de man die zijn softijsje geniet, gemaakt in de Wolvenstraat in hartje centrum, staat vandaag ook in het Parool.

dinsdag 3 mei 2011

Brug

Om te vieren dat in het amsterdamse stadsdeel Zeeburg glasvezelkabel is of wordt aangelegd, is de mooie toegangsbrug dezer dagen versierd met chique gekleurd licht.
Fijn, want ik had  nog erg veel zin  om een foto te maken, al woei er een ijzige koude rotwind. Mijn petje werd  van m'n kop geblazen. Ik had meelij met de bewaker die de enorme  batterij dure lampen op de brug de hele nacht moest staan te bewaken.
Ik draag deze foto op aan hem. Als hij zich meldt, krijgt hij een mooie print.