dinsdag 30 december 2008

zondag 28 december 2008

Kop in paardenhoofd


Op zoek naar iets anders kwam ik deze tegen in mijn archief. Je zou 'm zo snel niet herkennen, maar dit is Roel van Duijn, die tegen het een of ander protesteert op de Dam in Amsterdam. Vond plaats in 1985 toen hij in de gemeenteraad van Amsterdam zat. Van Duijn nam onlangs afscheid van de politiek.

vrijdag 26 december 2008

Brussels by night


De Grote Markt in Brussel. Lekker verlicht, muziekje erbij. Natte steentjes... allemaal lichtjes.

dinsdag 23 december 2008

openbaar vervoersrupsje


Straatsburg heeft ook een erg mooie tram. De tram ligt erg laag en doordat het eerste scharnierpunt direct achter de bestuurder zit en de tram prettig lang is, heeft-ie echt iets weg van een grote rups die zich door de straten vreet. Waar zit de moter van dat ding? Waarom zijn onze trams in NL allemaal zo hoog? Ik hoef geen antwoord hoor, ik vraag het me gewoon af.

dinsdag 16 december 2008


Zoals beloofd: Nicolas Sarkozy. Sprak vandaag het Europees Perlement toe in Straatsburg. Prettige man om te fotograferen, want hij zit niet saai stil, maar heeft veel gebaren om zijn woorden, die ik niet versta, kracht bij te zetten.

zondag 14 december 2008

Expeditie Straatsburg


Dinsdag fotografeer ik in het europese parlement in Straatsburg. Goed voor het archief van Hollandse Hoogte, want volgend jaar zijn er Europese verkiezingen. Om mijn dag daar extra goed te maken komt Sarkozy ook opdagen. Dinsdag dus hier een foto van Sarkozy, zo stel ik mij voor. Tenzij het weer zo slecht is dat ik op het laatste moment de hele expeditie afblaas. Ik heb geen zin in uren in een sneeuwstorm in de file te moeten staan en die kans schijnt er te zijn.
Ik hou je op de hoogte..... maar tot woensdagavond ben ik dus ff weg.

Op de foto: het EP te Brussel. De zaal in Straatsburg is blauw, en verder ongeveer hetzelfde....

vrijdag 12 december 2008

Even lekker tutten met het paard


Zorgboerderijen: bezigheid, blijheid, vrijheid.
Deze is in Borger, de Gouden Zon. Een goed gekozen naam, want ondanks het grauwe weer schijnt de zon, letterlijk of niet.
Hun website: http://www.gouden-zon.nl/

zondag 7 december 2008Waanzinnig lekker weer om bijvoorbeeld foto's te maken in de Millingerwaard. Strak zonnetje, keiharde contrasten. Daar hou ik wel van

Dalai Lama spreekt tot het Europees Parlement


Vandaag was de Dalai Lama in Brussel en sprak tot het Europees Parlement. Als geen ander kan hij praten over hoe hij de Tibetaanse kwestie op zou willen lossen. Een zeer ernstige en moeilijke zaak, maar toch strooit hij regelmatig met relativerende anekdotes. Nee, hij is niet iemand met magische krachten. Bewijs: hij was ernstig ziek, is geopereerd en mist nu een van zijn ingewanden. Als hij magische krachten had gehad, dan had hij dat wel anders opgelost.

De Dalai Lama is ook niet altijd met politiek bezig, zegt hij. Alleen als hij in Amerika is, of nu in Brussel, dan is hij politiek bezig. Verder bezoekt hij gewoon landen en bepleit de kwestie. Ja, de chinezen vinden wel dat hij altijd politiek bezig is, zegt de Dalai Lama, “die vinden alles wat ik doe politiek. Zelfs als ik een glas water drink, vinden ze dat ik politiek bezig ben.”

woensdag 3 december 2008

milieudefensie


Het Kralingse Bos in Rotterdam moet plaats maken voor de aanleg van een honderd hectaren tellende sojaplantage. Het bouwbord daarvoor wordt op maandagochtend 1 december feestelijk onthuld door Camila Moreno van de Braziliaanse mensenrechtenorganisatie Terra de Direitos en Milieudefensie. Voor dit project is een kapvergunning aangevraagd bij de deelgemeente Kralingen-Crooswijk.


Terra de Direitos en Milieudefensie willen met de kapvergunningsaanvraag de aandacht vestigen op ontbossingsproblemen in Brazilië, die mede veroorzaakt worden door de groeiende Nederlandse vraag naar Braziliaanse soja. Ons land is de grootste Europese importeur van soja, dat vooral gebruikt wordt voor veevoer en als biobrandstof. De totale Europese import van soja uit Brazilië is goed voor 6,8 miljoen hectare aan plantages, vaak aangelegd op grond waar eerst regenwoud stond. De toenemende vraag naar biobrandstoffen verergert de situatie in hoog tempo.

Nasa directeur James Hansen zegt:


NASA-directeur James Hansen
Om onomkeerbare klimaatverandering te voorkomen moet de wereldwijde uitstoot van CO2 snel en drastisch omlaag. Dit wordt nog eens bevestigd door klimaatwetenschapper en NASA-directeur James Hansen, die donderdag 27 november een bezoek brengt aan de VROM-commissie. Hij stelt dat de huidige concentratie van CO2 al te hoog is om de opwarming van de aarde binnen de perken te houden en roept ook Nederland op om snel te handelen en het gebruik van fossiele brandstoffen te beperken.

Een Klimaatwet is daarvoor een effectief instrument, concludeert het onderzoeksbureau CE Delft, dat voor Milieudefensie de effectiviteit van de Britse Klimaatwet onderzocht. Zo'n wet creëert meer politieke mogelijkheden om effectieve maatregelen in te zetten dan het huidige kabinetsbeleid, aldus het onderzoeksbureau in haar rapport.